Overige

AMPYR Solar Europe lijft SolarEnergyWorks in

AMPYR Solar Europe heeft SolarEnergyWorks overgenomen. Dat meldde de energieproducent en ontwikkelaar van zonne-energie op 31 oktober. Na deze overname heeft AMPYR Solar Europe in Nederland een zonne-energie projectportefeuille van meer dan 1 GWp.

Foto Andreas Gücklhorn

 

De totale portefeuille van het bedrijf, inclusief de zonne-energie in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, bedraagt ruim 6 GWp. Daarmee komt AMPYR Solar Europe een stap dichterbij het doel een toonaangevende, onafhankelijke producent van zonne-energie in Europa te zijn.

Aanvulling

“SolarEnergyWorks heeft met succes een portfolio van hoogwaardige zonne-energieprojecten in heel Nederland opgebouwd”, aldus Alexander Koeman, Algemeen Directeur AMPYR Solar Europe divisie Nederland. “De overname van SolarEnergyWorks vormt een goede aanvulling op onze bestaande Nederlandse activiteiten en zal onze lange-termijnplannen op het gebied van portfoliogroei, teamuitbreiding, lokale aanwezigheid en de transitie naar hernieuwbare energie in het algemeen helpen versnellen.”

Cruciaal

Eric van der Gun, medeoprichter van SolarEnergyWorks: “Het vinden van een koper met de juiste filosofie en houding was net zo’n cruciaal onderdeel van onze selectie als de financiële kracht. Ik heb er alle vertrouwen in dat het nieuwe bedrijf een kwalitatief hoogstaande en uitgebreide portfolio van Nederlandse zonne-energieprojecten tot stand zal brengen.”

Marc van Velzen, eveneens medeoprichter, merkt op dat “de samenwerking met AMPYR Solar Europe verdere groei van SolarEnergyWorks binnen de groep zal verzekeren door technische en financiële sterke punten toe te voegen.”

Na deze overname heef AMPYR Solar Europe een team van 22 mensen in Nederland. In totaal heeft het bedrijf nu zestig mensen in dienst in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland.


Robotica kabels →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: