Laatste nieuws

featured Image
Industriële componenten

MGB2-Modular EtherCAT + FSoE

De modulaire Multifunctional-Gate-Box van Euchner is uitgebreid met een variant voorzien van een EtherCAT- en EtherCat P interface. De veiligheidsgerelateerde signalen binnen dit bussysteem worden verzonden met het FSoE-protocol waarmee altijd een veiligheidsniveau van PL e - Cat 4 - SIL3 is gerealiseerd.

Al ons nieuws op een rij

DGBC en TVVL introduceren EnergieKompas


Wat is de meest effectieve route om gebouwen te verduurzamen tot een ‘Paris Proof’ niveau? Veel bestaande wetten, regels en instrumenten geven hier geen duidelijk antwoord op. Het EnergieKompas, ontwikkeld door TVVL en DGBC, biedt hulp.

Nationaal Laadonderzoek 2022


In Nederland is in 2022 gemiddeld 18.500 kilometer elektrisch gereden. Dit is 3.500 kilometer meer dan in 2021. Onder de EV-rijders in Nederland heeft bijna tweederde thuis een laadplek. Dit blijkt uit cijfers van het Nationaal Laadonderzoek 2022.

ABB moderniseert besturingssysteem Oosterscheldekering


Rijkswaterstaat, onderdeel van het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, heeft ABB een contract toegekend voor de upgrade van het besturingssysteem van de Oosterscheldekering. De kering is het icoon van de Nederlandse Deltawerken, ‘s werelds grootste hoogwaterbeschermingswerk dat ons land beschermt tegen overstromingen vanuit de Noordzee.

Nieuwe NTA 7914 gepubliceerd


De Nederlandse Technische Afspraak NTA 7914 ‘Tijdelijk gebruik van niet-ATEX apparaten in explosiegevaarlijk gebied’ is gepubliceerd.